Foto Kjell Magne Aabergsjø og Boa Hansen.

MC touring - opplevingar og attraksjonar i Setesdal

Sølvgarden ligg i idylliske Setesdal blant fossar og fjell. Her kan du slappe av i rolege omgjevnader, nyte flott natur, oppleve kultur og tradisjonar. Vi ligg i sentrum av tettstaden Rysstad, rett ved elva Otra, og vi er det perfekte utgangspunkt for dagsturer på Mc. Hotellet er klassifisert av RBL til 4 stjerner, og camping er klassifisert til 5 stjerner.

Vi ønskjer å tilretteleggje for opphaldet ditt her hos oss, og kan tilby mcklosser og parkering i garasje.

Hos oss finn du eit vidt tilbod av opplevingar, forslag til turar, attraksjonar i Setesdal innenfor 1 - 2 times kjøretur. Vi har også laga eit eige kart med spennande vegar og attraksjonar for lengre turar.

Vi ligger midt i knutepunktet mellom nord - sør og øst - vest. Med korte avtstander til mange vegar som egner seg særdeles godt for mcturar. ca. 2 timer fra Stavanger og Kristiansand, ca. 1 time fra Hovden og Evje, og 1,5 time til Lysefjorden og Telemark.

Prekestolen og Kjerag i Lysefjorden, Telemarkskanalen i Telemark, gamle vegar på Haukelid ...23 mai kl 12:00 åpnes Brokke Suleskarsvegen mellom Setesdal og Lysefjorden som er fantastisk flott tur.

Anbefalte dagsturer. Brokke-Suleskarvegen- Lysefjorden, Valle-Dalen, RV 9 Setesdal, Haukelifjell og med mange gamle, smale trasèar som er ypparlege for turkjøring på MC. Alt saman innanfor avstandar som eigner seg for dagsturar. Bjoren på Byglansfjord er å anbefale. Og på ein time er du over i Sirdal eller i Telemark. Ein tur til Lysebotn, kanskje i kombinasjon med fottur til Kjerag. Ein tur til Kjeragbolten er ei stor oppleving for dei fleste. For "Aventbike" har vi mange flotte grusveier i området. Rygnestadloftet og Tveitetunet er begge flotte tun fra gamle tider som er vel verd eit besøk. Spør oss etter kartbeskrivelse eller skriv ut pdf-fil frå sida vår. Filmsnutt fra suleskarvegen. Nytt Mc kart får du kjøpt her.

Kart over Norgesturer.no

 
Boa Hansen
Foto Aron Åkre Rysstad
Kjell Magne Ålbergsjø
Kjell Magne Ålbergsjø
 
Sølvgarden (1) ligger midt i knutepunktet mellom Nord og Sør , Øst og Vest. Med korte avtstander til mange flotte attraksjonar, og vegar som egner seg særdeles godt for mc turar. Vi har også lokale serverdigheter som Setesdalsmuseet (9), Kvernhusvegen, Rysstad Turpark.

SØR To timar fra Kristiansand opp Setesdalen, Setesdalsbanen(4), Mineralparken (5) og Bjoren (6). Turen til Sokendal-Strand (8) tar heller ikke mere enn snaue 3,5 timer, en flott tur til et flott sted.

NORD Tveitetunet i Valle, Rygnestedloftet (10), Gloppefoss (11), Hovden, Huldreheimen i Bykle (15) Vatnedalsdammen (16) Haukeligrend (17), Røldal Stavkirke (18), gamle Røldalsvegen på Haukelifjell som er utrolig vakker og morsom å kjøre . Låtefoss(19), Trolltunga(20).

ØST En snau 1 times kjørtetur over Skafsåheia på flotte svingete veier så er du i Dalen i Telemark og Telemarkskanalen (12). Videre er det bare 20 min kjøretur på svingete vei til Eidsborg Stavkirke. Videre Morgedal Skimuseum, Rjukan, Gaustadtoppen (14), Norsk industriarbeidermuseum/ Vemork (13), Hardangervidda Nasjonalparksenter og Norsk Villreinsenter sør. Flott rundtur via Rjukan og Seljord på 5,5 timer

VEST Det er bare drøyt 2 timer til Stavanger over flotte Brokke-Suleskard via Hunnådalen og Byrkjedal(7) Til Sirdal er det ca 45 min, videre så er det 45 min til Lysefjorden. Preikestolen (3) 4 timer inkl ferje på spennende MC veier (+ 2 timer gange) og Kjerag (2) i Lysefjorden 1,5 time på en fantastisk vei for alle som liker å kjøre på to hjul (+ 2 timer gange). Turen til Sokendal-Strand (8) tar heller ikke mere enn snaue 2,5 timer, en flott tur til et flott sted.